Postup přípravy vepřového kolínka pečeného na jablkách s kroupovými placičkami dle receptu z konce 19. století.
0.5 kg | jablko |
0.1 kg | med |
0.1 l | jablečný ocet |
3 ks | vepřové koleno |
6 ks | vepřové nožičky |
příloha | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
sůl | |
2 ks | vejce |
0.3 kg | brambory |
majoránka | |
sádlo | |
0.3 kg | ječné kroupy |
listová petržel | |
podle potřeby | |
sůl |
Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny.
Na placky použijeme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. Přidáme nadrcený česnek, vejce, natrhanou majoránku, nakrájenou petrželku a sůl. Promícháme těsto a lžící tvarujeme placičky. Smažíme do zlatova na sádle.
Vepřové koleno pečené na jablkách podáváme s kroupovými plackami a přelijeme výpekem.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena