Vepřové koleno pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Postup přípravy vepřového kolínka pečeného na jablkách s kroupovými placičkami dle receptu z konce 19. století.


5.011x
160 min

Postup přípravy

Příprava kolínka


Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny.



Příprava kroupových placek:


Na placky použijeme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. Přidáme nadrcený česnek, vejce, natrhanou majoránku, nakrájenou petrželku a sůl. Promícháme těsto a lžící tvarujeme placičky. Smažíme do zlatova na sádle.



Vepřové koleno pečené na jablkách podáváme s kroupovými plackami a přelijeme výpekem.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové koleno pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Zpět na recept