Vepřové koleno na medu

Recept na vepřové koleno s delší přípravou, protože ho budeme přes noc marinovat.


4.631x
60 min
5×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 ksvepřové koleno

nálev

1 lžícesůl
1 lžíceocet
1 lvoda
2 ksbobkový list
5 kuličekcelý černý pepř
5 kuličekcelé nové koření

podle chuti

1 lžícemed
1 lžícegrilovací koření
1 lžícecitronová šťáva

Postup přípravy

Vodu, ocet, bobkový list, sůl a nové koření provaříme. Hrnec odstavíme a nálev necháme vychladnout. Do připraveného nálevu vložíme rozetřený česnek a očištěné koleno. Vložíme do lednice a necháme přes noc marinovat. Druhý den vepřové koleno v nálevu dáme vařit. Vaříme téměř do změknutí. Měkké koleno vyjmeme a vložíme do dobře vymaštěného pekáčku. Pečeme asi 10 minut za častého podlévaní a otáčením. Nakonec celé koleno potřeme medem rozmíchaným s citronovou šťávou a grilovacím kořením. Vepřové koleno na medu pečeme ještě dalších pár minut, aby získalo křupavou kůžičku. A máme hotovo. Vepřové koleno na medu podáváme s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové koleno na medu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena