Vepřové koleno jedna báseň

vepřové koleno,česnek,francouská hořčice,pivo,sůl(množství:vše cca přiměřeně,přiměřeně...)


3.915x
120 min
2×

Postup přípravy

Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně.

Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně koleno potřeme rozmíchanou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče. Podestýlku v pekáči uděláme z pěkné vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do rozpálené trouby.

K vepřovému kolenu jedna báseň přikusujeme např. bramborové placičky, ale také je dobrý měkký chleba. Jako vylepšenou přílohu můžeme podávat brambory a zelí. Tyto dvě ingredience můžeme udělat každou extra, ale také je vložit už ze začátku ke kolínku.

Vepřové koleno jedna báseň zapíjíme pivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové koleno jedna báseň

Zpět na recept