Vepřová žebírka s majoránkou

Recept z vepřových žebírek, které skvěle doplní smetanová omáčka.


5.03x
75 min

Ingredience

2 dlsmetana
1 lžícehladká mouka
2 lžícestrouhaný křen
4 ksvepřová žebírka

podle chuti

cukr
sůl
majoránka
mletý pepř
plnotučná hořčice
citronová šťáva

podle potřeby

sádlo na smažení
vývar na podlití

Postup přípravy

Vepřová žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme majoránkou.

Na rozehřátém sádle je po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu přecedíme. Ve smetaně rozmícháme mouku, zahustíme šťávu a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme do omáčky nastrouhaný křen. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a citronové šťávy.

Vepřová žebírka s majoránkou podáváme s knedlíkem nebo brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová žebírka s majoránkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká