Vepřová žebírka s dušenou paprikou, rajčaty a rýží nebo bramborem.
Hodnocení
3.1
/ 5 (497x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
sůl
2 ks
cibule
mletý pepř
300 g
paprika zelená
voda na podlití
50 g
slanina uzená
1 lžička
mletá sladká paprika
800 g
vepřová žebírka
Postup přípravy
Slaninu pokrájíme na drobné kousky, rozškvaříme v kastrolu nebo hrnci, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Žebírka nakrájíme na libovolné kousky o 1 až 3 kostech a přidáme je k cibulce a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka. Dál přidáme papriky a rajčata, které jsme očistili a nakrájeli. Vše opepříme a dusíme doměkka. Hotový pokrm podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.