Vepřová žebírka s kůrčičkou

Sice se to dlouho peče, ale je to mňam!


4.09x
120 min

Postup přípravy

Pekáč vyložíme alobalem, abychom ho potom nemuseli drhnout.

Jednotlivá žebra posypeme kmínem, osolíme, položíme jednotlivě na fólii a podlijeme trochou vody. Pekáč zakryjeme alobalem nebo víkem a pečeme bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C. Potom žebra obrátíme, dolijeme vypařenou vodu a pečeme zakryté znova na stejnou teplotu a čas. Odkryjeme a pečeme znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.

Zbylé ingredience smícháme a směs naneseme na vepřová žebírka ze všech stran. Pečeme každou stranu znova na 5 minut.

Výsledkem je propečené vepřové maso s voňavou kůrčičkou.
user-icon

autor kesydi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová žebírka s kůrčičkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká