Americká vepřová žebírka podle restaurace Družba v Domažlicích.
Hodnocení
4.9
/ 5 (27x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
1.5 kg
vepřová žebírka
marináda
2 stroužky
česnek
sůl
vegeta
2 lžíce
med
1 hrneček
kečup sladký
mletý barevný pepř
1 lžička
chilli omáčka
1 hrneček
ananasový džus
Postup přípravy
Maso potřeme směsí vymíchanou ze všeho koření, prolisovaného česneku a ananasového džusu. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat, nejlépe až do druhého dne.
Troubu předehřejeme cca na 180 °C.
Žebírka pečeme na plechu zakrytá alobalem asi 40 minut, poté alobal sundáme, potřeme maso zbylou marinádou a pečeme odkryté dalších 15 minut.
Vepřová žebírka Družba podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a křenem.