Vepřová polévka s bramborem na švýcarský způsob

Jedná se o recept na domácí švýcarskou polévku, která je poměrně sytá a tak ji můžeme servírovat i jako hlavní chod.


3.568x
60 min

Postup přípravy

Maso , srdce a oháňku posekáme na stejné kousky, přidáme bokový list, nové koření, celý pepř a sůl. Vaříme v dostatečném množství vody do poloměkka.
Potom přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu (cerel, mrkev, petržel) a oloupaný česnek.

Když je vše dostatečně měkké, vlijeme zátřepku, kterou připravíme ze smetany a mouky , řádně promícháme a dovaříme. Okyselíme octem, můžeme přisolit.

Na polévkový talíř dáme brambor vařený na loupačku a přelijeme vepřovou polévkou, ozdobíme krájenou petrželkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová polévka s bramborem na švýcarský způsob

Zpět na recept