Vepřová plec s jablky

Jednoduchý recept na chutné a rychle připravené hlavní jídlo.


4.113x
60 min
3×

Ingredience

1 dlolej
2 lžícemáslo
5 kscibule
500 gvepřová plec

příloha

1 kscibule
5 kshřebíček
500 grýže basmati

marináda

1 ksjablko
3 snítkybazalka
1 hrstoregano
1 hrstgrilovací koření
1 dlolivový olej
1 dlsójová omáčka
5 clworchesterová omáčka

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Jablko nakrájíme na kostičky. V misce důkladně smícháme olivový olej s worchesterovou omáčkou, sójovou omáčkou, nasekanou bazalkou, grilovacím kořením a oreganem. Nudličky dáme do misky a zalijeme marinádou, přidáme na kostičky nakrájené jablko, uzavřeme poklopem a dáme do lednice nejméně na hodinu, ale nejlépe přes noc.

Všechnu cibuli oloupeme, 5 menších cibulí nakrájíme na kolečka a jednu velkou cibuli napícháme hřebíčkem po obvodu. Dáme vařit rýži (preferuji rýži basmati) a do hrnce přihodíme velkou cibuli napíchanou hřebíčkem.

Do hlubší pánve nalijeme olej, přidáme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme odleželé marinované maso včetně všech ingrediencí. Maso dusíme doměkka, dojde to dříve než se uvaří rýže, a na závěr necháme trochu osmahnout bez poklice.

Vepřovou plec s jablky podáváme s rýží jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Komanche


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plec s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.