Vepřová plec s fazolkami jinak

Recept na vepřové se zelenými fazolkami a houbami.


4.916x
45 min
2×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kelímeksmetana
sádlo
1 lvývar z kostí
1 lžícehladká mouka
0.5 lžičkykari koření
1 kgvepřová plec
30 dkgčerstvé houby
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžičkamletý černý pepř
1 lžičkamletá pálivá paprika
50 dkgmražené fazolky

Postup přípravy

Maso naporcujeme, osolíme a orestujeme na rozehřátém tuku nebo sádle. Pak maso vyjmeme. Houby si stranou podusíme. Můžeme použít čerstvé nebo sušené.

Do výpeku vložíme fazolky a houby. Chvíli restujeme, než se fazolky prohřejí. Pak přidáme maso a společně dusíme vše asi 30 - 40 minut. Když maso měkké, vyjmeme jej a fazolky zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Omáčku můžeme zjemnit kelímkem smetany. Omáčku ještě krátce povaříme, aby se mouka rozvařila, vrátíme prohřát maso a máme hotovo.

Vepřovou plec s fazolkami jinak podáváme s brambory nebo těstovinami.

Tímto stylem můžeme připravit i maso v celku. Smícháme lžičku soli, obou paprik, pepře a kari koření. Maso v celku v koření důkladně obalíme. Pak jej opečeme na rozehřátém sádle. Další postup je stejný.
user-icon

autor ronald


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plec s fazolkami jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká