Vepřová plec na smetaně

Smetanová klasika podle osvědčeného receptu.


3.346x
120 min
2×

Ingredience

10 gslanina
1 kscibule
200 mlsmetana
100 gceler
1 lžícehořčice
15 gsádlo
200 gmrkev
100 gpetržel
15-20 dkghladká mouka
600 gvepřová plec

podle chuti

cukr
sůl
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kostičky. Vepřovou plec omyjeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, potom ji rozškvaříme a na konci vaření přidáme do omáčky. Vepřovou plec zprudka opečeme po všech stranách na sádle. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli, osmahneme, dále přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Vše spolu zarestujeme, podlijeme vodou, vložíme opečené maso a dusíme pod pokličkou doměkka. Zvlášť si svaříme nové koření, bobkový list a celý pepř a vývar z koření vlijeme do základu. Měkké maso vytáhneme, zeleninový základ rozmixujeme, přidáme lžíci hořčice a necháme zavařit. Zahustíme moukou a za stálého míchání provaříme. Ochutíme cukrem, octem a popřípadě dosolíme. Nakonec přidáme smetanu a necháme projít varem. Vylepšíme rozškvařenou slaninou, kterou přidáme do omáčky. Vepřovou plec na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plec na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena