Vepřová plec na pivě

Oblíbený recept na vepřové dušené v pivě po mém způsobu.


4.553x
120 min
14×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 špetkysůl
2 kscibule
2 lžičkykmín
80 gchléb
2 dlpivo
1 lvývar z masoxu
2 lžícehladká mouka
400 gvepřová plec
2 špetkymletý černý pepř

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Větší cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo můžeme nechat plátky. Tvrdý chléb nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a smažíme ji téměř dohněda. Pak přidáme maso, důkladně jej orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a ještě chvilku restujeme. Pak jej zalijeme vřelým vývarem a vsypeme chléb. Maso dusíme doměkka. Vývar může být i z bujonové kostky. Zatím si očistíme česnek a nožem jej rozdrtíme. Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, pivo, rozmačkaný česnek a 20 minut povaříme. Pak omáčku přecedíme, dochutíme solí nebo vegetou a vrátíme maso. Vepřovou plec na pivě krátce prohřejeme a podáváme. Šťáva příjemně voní po domácím chlebu. Vepřovou plec na pivě podáváme buď s houskovým knedlíkem, pečenými brambory nebo rýží.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plec na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena