Vepřová pikantní pečeně

Ideální víkendový oběd, jehož vhodnou přílohou jsou knedlíky.


3.098x
75 min

Postup přípravy

Maso podle potřeby odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Druhou polovinu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno.

V kastrůlku rozpustíme ostatní slaninu, přidáme cibuli, lehce obojí osmahneme a maso na tomto základu ze všech stran zprudka opečeme.

Pak ho dusíme, podlité malým množstvím vody a později dáme do trouby dopéct. Mezitím očistíme mrkev a spolu s okurkou vše nakrájíme na jemné nudličky.

Když je maso měkké, přidáme mrkev, chvíli ji ve šťávě podusíme, později přidáme okurku. Tu však povaříme jen krátce a šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v 0,5 dl studené vody. Povaříme a podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pikantní pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.