Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou

Vyzkoušejte recept na vepřovou pečeni s chutí česneku a slaniny. Pokrm příjemně doplňuje příloha z růžičkové kapusty.


3.932x
120 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou pečínku očistíme, osolíme a opepříme. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Růžičkovou kapustu očistíme od povadlých lístků a ztvrdlých košťálů. Kapustičky vložíme do vroucí osolené a okmínované vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut. Poté kapustičky ihned scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Na sádle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak pečínku přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibuli, česnek a slaninu dorůžova. Orestovanou směs přidáme k masu, vše dochutíme mletým kmínem a podlijeme vývarem. Vepřovou pečínku přikryjeme a pečeme při 180 °C za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Uvařené kapustičky vložíme do výpeku a krátce prohřejeme, ale nevaříme. Kapustičky mají zůstat pevné, nikoliv rozvařené. Vepřovou pečínku rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami se sosem a podáváme s vařeným bramborem.


Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou


Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit zimní jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.


Naučte


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou

Zpět na recept