Vepřová pečeně na pivě

Nemusí to být zabíjačka jak z Ladových obrázků, abyste si pochutnali na dobrotách.


4.740x
75 min
10×

Postup přípravy

Maso nejdříve očistíme, opláchneme, osušíme a řádně nasolíme. Pak je vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a tymiánem.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Hlavičky česneku překrojíme napůl. Takto připravenou zeleninu naskládáme do pekáčku k masu. Vše podlijeme asi 200ml piva a vložíme do trouby.

Vepřové na pivě pečeme při 200 °C asi hodinu, podle potřeby podléváme zbylým pivem. Dozlatova upečenou vepřovou pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Během pečení si můžeme připravit brambory. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Pak je překrojíme podélně napůl, řezem položíme na pekáček, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Brambory pečeme doměkka asi 20 minut při 200 °C.

Vepřovou pečeni na pivě podáváme s brambory pečenými v troubě.
user-icon

autor sparťan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na pivě

Zpět na recept