Vepřová pečeně na pivě

Nemusí to být zabíjačka jak z Ladových obrázků, abyste si pochutnali na dobrotách.


4.740x
75 min
10×

Ingredience

2 paličkyčesnek
sůl
200 gcibule
kmín
tymián
2 ksrajče
1 kgvepřová plec
500 mlsvětlé 10° pivo

příloha

olej
brambory
provensálské bylinky

Postup přípravy

Maso nejdříve očistíme, opláchneme, osušíme a řádně nasolíme. Pak je vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a tymiánem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Hlavičky česneku překrojíme napůl. Takto připravenou zeleninu naskládáme do pekáčku k masu. Vše podlijeme asi 200ml piva a vložíme do trouby. Vepřové na pivě pečeme při 200 °C asi hodinu, podle potřeby podléváme zbylým pivem. Dozlatova upečenou vepřovou pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky. Během pečení si můžeme připravit brambory. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Pak je překrojíme podélně napůl, řezem položíme na pekáček, potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Brambory pečeme doměkka asi 20 minut při 200 °C. Vepřovou pečeni na pivě podáváme s brambory pečenými v troubě.
user-icon

autor sparťan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová pečeně na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena