Vepřová panenka z remosky

Výborný recept na pokrm z vepřové panenky. Pokrm sice náročný na nádobí, ale velmi chutný.


5.08x
45 min
1×

Ingredience

200 gslanina
400 gvepřová panenka

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

příloha

2 kgbrambory
1 balíčekšpenát

Postup přípravy

Panenku nařežeme na čtyři díly, důkladně ze všech stran osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme z půlky na kostky a z druhé půlky na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Panenku vložíme do remosky, posypeme kostkami slaniny a pečeme asi 20 - 25 minut. Otevřeme remosku a maso poklademe na plátky nakrájenou slaninou. Do remosky přidáme na kostky nakrájené brambory a pečeme dalších 5 - 7 minut. Na plotně si zatím připravíme špenát. Potom maso z remosky vyjmeme a uložíme do tepla. Brambory dopékáme, až jsou skoro hotové. Poté je přesypeme na suchou rozehřátou pánev a posypeme mletou paprikou. Solit je není potřeba, o to se postarala slanina, která v remosce zbyla. Brambory opékáme, dokud nezískají opečenou krustu. Vepřovou panenku z remosky podáváme s křupavými brambory a špenátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka z remosky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena