Vepřová panenka v tomatovém kabátku

Recept na pokrm z vepřové panenky, který podáváme při slavnostnějších příležitostech.


3.0498x
60 min

Ingredience

500 glistové těsto
2 lžícehladká mouka
4 ksvepřová panenka
200 mlrajčatové pyré

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
rozmarýn
mletý pepř
sezamová semínka

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Vepřovou panenku osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku.

Tomatové pyré prohřejeme v kastrolku, zahustíme moukou, přidáme sezamová semínka a ochutíme rozmarýnem. Ochucené rajčatové pyré necháme vychladnout.

Listové těsto vyválíme asi na půlcentimetrový plát. Vepřovou panenku potřeme připravenou rajčatovou směsí a položíme ji na obdélník z těsta. Panenku do něj zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužkem zbylého těsta.

Vepřovou panenku v tomatovém kabátku pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Po upečení ji nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka v tomatovém kabátku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.