Jednoduchý recept. Vhodný ke slavnostním příležitostem nebo pro párty s kamarády. Kostky vepřové panenky v bramborákovém těstě.
2 stroužky | česnek |
500 ml | olej |
sůl | |
5 ks | vejce |
1 kg | brambory |
majoránka | |
250 g | hladká mouka |
mletý kmín | |
600 g | vepřová panenka |
mletý černý pepř |
Brambory oloupeme, očistíme, omyjeme a nastrouháme je silnější nudličky do mísy. Česnek oloupeme a utřeme. Do brambor přidáme 200 gramů mouky, všechna vejce, česnek a podle chuti, majoránku, kmín, pepř a sůl.
Panenku nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.
Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej. Maso obalíme ve zbývající mouce a po té v bramborákové směsi. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna je smažíme dozlatova. Hotové maso pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Panenku podáváme s listovým špenátem nebo zeleninovými saláty a zdobíme cherry rajčátky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena