Vepřová panenka v bramboráku

Jednoduchý recept. Vhodný ke slavnostním příležitostem nebo pro párty s kamarády. Kostky vepřové panenky v bramborákovém těstě.


3.2173x
25 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, očistíme, omyjeme a nastrouháme je silnější nudličky do mísy. Česnek oloupeme a utřeme. Do brambor přidáme 200 gramů mouky, všechna vejce, česnek a podle chuti, majoránku, kmín, pepř a sůl.



Panenku nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.



Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej. Maso obalíme ve zbývající mouce a po té v bramborákové směsi. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna je smažíme dozlatova. Hotové maso pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.



Panenku podáváme s listovým špenátem nebo zeleninovými saláty a zdobíme cherry rajčátky.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka v bramboráku

Zpět na recept