2 stroužky | česnek | |
500 ml | olej | |
sůl | ||
5 ks | vejce | |
1 kg | brambory | |
majoránka | ||
250 g | hladká mouka | |
mletý kmín | ||
600 g | vepřová panenka | |
mletý černý pepř |
Brambory oloupeme, očistíme, omyjeme a nastrouháme je silnější nudličky do mísy. Česnek oloupeme a utřeme. Do brambor přidáme 200 gramů mouky, všechna vejce, česnek a podle chuti, majoránku, kmín, pepř a sůl.
Panenku nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.
Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej. Maso obalíme ve zbývající mouce a po té v bramborákové směsi. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna je smažíme dozlatova. Hotové maso pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Panenku podáváme s listovým špenátem nebo zeleninovými saláty a zdobíme cherry rajčátky.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena