Vaření.czReceptyVepřová panenka v anglickém kabátku

Vepřová panenka v anglickém kabátku

Vepřová panenka zapečená se slaninou, ozdobená dušeným listovým špenátem, podávaná s opečeným bramborem.


4.246x
45 min
3×

Ingredience

500 gbrambory
200 ganglická slanina
300 glistový špenát
600 gvepřová panenka

podle chuti

česnek
sůl
pepř
mletá paprika

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejně velké díly (4 porce). Osolíme, opepříme, můžeme lehce potřít česnekem. Takto připravenou panenku, vložíme do pekáče a v troubě necháme při teplotě cca 200° asi 20-25 minut (záleží na tloušťce panenky). Jakmile je panenka hotová, vyjmeme z trouby, naklademe na ni plátky anglické slaniny a do výpeku přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu (ozdoba). Vložíme opět na přibližně 5-7 minut do trouby. Mezitím si připravíme špenát na ozdobu. Listový špenát podusíme se stroužky česneku. Zároveň, co se dodělal špenát, se nám i pěkně zpekla slanina na panenkách. Nyní už zbývá jen příloha - brambory opečené na pánvičce. Osolené a mletou paprikou posypané nakrájené brambory opékáme na pánvičce asi 5-7 minut. Můžeme tedy servírovat na talíř. Panenku položíme, polijeme výpekem s kostičkami anglické, přidáme opečený brambor a kopeček dušeného listového špenátu. Dozdobit můžeme ještě měsíčkem citrónu.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka v anglickém kabátku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena