Vepřová panenka s uzeným bůčkem

Snadný recept na výborný hlavní chod i pro nejnáročnější jazýčky.


3.73x
75 min

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme pod vodou, ze všech stran vmasírujeme sůl a potřeme rozmačkaným česnekem. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Vepřovou panenku vložíme do pekáčku. Na maso a kolem něj poklademe nakrájený uzený bůček a cibuli. Maso lehce podlijeme vodou a dáme péct.

Přikryté maso pečeme v troubě asi hodinu při 200 °C. Průběžně poléváme výpekem a asi 10 minut před koncem sejmeme poklici, aby se nám udělala kůrka. Upečenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky.

Vepřovou panenku s uzeným bůčkem podáváme s brambory nebo chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s uzeným bůčkem

Zpět na recept