Vepřová panenka s povidly

Jednoduchý recept na netradičně připravenou vepřovou panenku.


5.06x
45 min
2×

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme, osolíme a opepříme. Dva stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a chvíli restujeme v sádle rozpáleném na pánvi. V pánvi krátce osmažíme panenku ze všech stran, aby se zatáhla.

Poté panenku vložíme do zapékací mísy, zalijeme sádlem z pánve, posypeme tymiánem, okolo masa přidáme povidla a vložíme do trouby.

Panenku pečeme 30 minut při 200 °C. Průběžně kontrolujeme a asi v polovině doby pečení maso obrátíme.

Vepřovou panenku s povidly podáváme se šťouchanými brambory, případně jako minutku s chlebem nebo s pečivem.
user-icon

autor Mik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká