Recept na libové vepřové masíčko vonící po oříšcích. Brusinková omáčka tomu dodává slavnostní kabátek.
4 lžíce | máslo |
100 g | strouhanka |
1 ks | žloutek |
150 ml | smetana |
50 g | arašídy |
2 lžíce | brusinky |
50 g | vlašské ořechy |
800 g | vepřová panenka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
petrželka |
Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem. Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran. Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla. Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme. Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Vepřovou panenku s ořechovou krustou zdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena