Vaření.czReceptyVepřová panenka s ořechovou krustou

Vepřová panenka s ořechovou krustou

Recept na libové vepřové masíčko vonící po oříšcích. Brusinková omáčka tomu dodává slavnostní kabátek.


3.01233x
60 min
1×

Ingredience

4 lžícemáslo
100 gstrouhanka
1 ksžloutek
150 mlsmetana
50 garašídy
2 lžícebrusinky
50 gvlašské ořechy
800 gvepřová panenka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem. Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran. Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla. Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme. Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Vepřovou panenku s ořechovou krustou zdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová panenka s ořechovou krustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena