Vepřová panenka s ořechovou krustou

Recept na libové vepřové masíčko vonící po oříšcích. Brusinková omáčka tomu dodává slavnostní kabátek.


3.01233x
60 min
1×

Postup přípravy

Panenku omyjeme, osušíme, odblaníme. Maso osolíme a okořeníme drceným barevným pepřem. Na rozpáleném oleji panenku opečeme ze všech stran.

Z másla, žloutku, strouhanky a namletých ořechů si připravíme směs, kterou naneseme na maso ze všech stran. Takto obalenou panenku pečeme v troubě 20 minut, dokud není krusta zlatá. Po upečení maso vyndáme z pekáče a dáme stranou do tepla.

Do výpeku přidáme brusinky a povaříme. Poté zalijeme smetanou a důkladně promícháme.

Upečené maso nakrájíme na jednotlivé plátky a na talířích je přeléváme brusinkovou omáčkou. Vepřovou panenku s ořechovou krustou zdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s ořechovou krustou

Zpět na recept