Vepřová panenka s mozzarellou

Jídlo pro slavnostní příležitost. Závitky z vepřové panenky plněné mozzarellou a podávané na lehkém salátu.


3.1199x
30 min
2×

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, pokud je třeba, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Plátky opatrně rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.



Mozzarellu scedíme a necháme okapat. Pak z ní nakrájíme 5 menších plátků, z nichž 4 vložíme na maso. Z masa a sýru vytvoříme závitky.



Zbytek sýru nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nasekáme na drobné kostičky a cibuli nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Vše v míse smícháme, přidáme sůl, pepř, bazalku a olivový olej a balzamikový ocet. Salát dáme vychladit.



Rozpálíme pánev s trochou olivového oleje a závitky na něm zprudka osmažíme.



Salát rozdělíme podle porcí na talíře a na něj klademe hotové závitky. Zdobíme čerstvou bazalkou.

user-icon

autor pkick


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s mozzarellou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.