Vepřová panenka s jablky

Kdo by odolal kombinaci vepřového s jablky? A zvlášť, pokud se jedná o vepřovou panenku?


3.0612x
60 min

Postup přípravy

Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2 - 3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépem přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a potřeme horčicí.

Nakrájíme si cibuli na kolečka. Oloupeme si jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme je na 1 cm široké kolečka.

Rozpálíme si olej a restujeme na něm cibuli s jablky. Pak je vyjmeme z pánve. Na tom samém oleji opečeme plátky masa z obou stran, přiklopíme pokličkou, zmírníme oheň a dusíme 3 - 5 minut. Poté plátky posypeme majoránkou, přidáme směs cibule s jablky. To vše necháme přejít varem.

Podáváme ihned a čímkoliv, na co máme chuť.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s jablky

Zpět na recept