Vepřová panenka plněná mandlemi

Šťavnatá panenka s chuťově jedinečnou náplní z pomerančové kůry, sekaných mandlí, medu a rozmarýnu. Recept na originální úpravu vepřového masa na grilu.


3.73x
30 min

Postup přípravy

Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme. Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme. Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá. Vepřovou panenku plněnou mandlemi vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně


Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.


Tip


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka plněná mandlemi

Zpět na recept