Šťavnatá panenka s chuťově jedinečnou náplní z pomerančové kůry, sekaných mandlí, medu a rozmarýnu. Recept na originální úpravu vepřového masa na grilu.
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
rozmarýn | |
med | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
pomeranč | |
loupané mandle | |
500 g | vepřová panenka |
Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme. Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme. Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá. Vepřovou panenku plněnou mandlemi vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.