Vaření.czReceptyVepřová panenka na šalvěji

Vepřová panenka na šalvěji

Vepřová panenská svíčková, plněná karotkou a slaninou, dušená na šalvěji.


4.719x
35 min

Postup přípravy

Karotku očistíme a nakrájíme na podélné tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Vepřovou panenskou svíčkovou očistíme, omyjeme a osušíme. Potom do ní podélným řezem vytvoříme kapsu, kterou uvnitř osolíme a opepříme. Panenku naplníme karotkou a slaninou, uzavřeme a ovážeme kuchyňskou nití. Na větší pánvi rozpálíme olej a připravené maso na něm prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru, okořeníme šalvějí, pepřem a podle chuti osolíme. Zakryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Měkkou panenku vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na šikmé plátky. Plněnou vepřovou panenku podáváme s vařeným bramborem a dušenou zeleninou. Plátky masa přelijeme vydušenou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka na šalvěji

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena