Jednoduše připravená vepřová panenka s výbornou smetanovo-sýrovou omáčkou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (101x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
25x
Ingredience
olej
sůl
30 dkg
cibule
10 lístků
bazalka
10 dkg
strouhaný parmazán
100 dkg
vepřová panenka
mletý černý pepř
0.5 l
smetana na vaření
Postup přípravy
Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou.
Do omastku dáme na kolečka nakrájenou cibuli - čím více, tím lépe. Na opečenou cibuli vrátíme maso, lehce podusíme, zalijeme smetanou, zahustíme strouhaným sýrem a nakonec okořeníme bazalkou. Bazalku použijeme nejlépe čerstvou, možno i sušenou.
Vepřovou panenku servírujeme s těstovinami nebo bramborovými noky.