Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou

Výborná vepřová líčka s bramborovými placičkami. Recept na chutný a sytý hlavní chod.


4.210x
160 min

Ingredience

0.5 kgcibule
100 grajčatový protlak
100 gmed
0.5 lbílé víno
100 gčerstvý zázvor
1.5 kgkořenová zelenina
1 lvepřový vývar
200 gvepřové sádlo
1.5 kgvepřová líčka

podle chuti

sůl
tymián
bylinky
divoké koření
mletý černý pepř

příloha

5 ksvejce
1 snítkatymián
300 gpolohrubá mouka
1 kgvařené brambory
0.5 kgvepřové sádlo

směs

200 gpetržel
200 gfenykl
100 mlolivový olej
1 lžíceřímský kmín
200 ghnědý cukr
200 gčervená řepa
200 gřapíkatý celer
400 gčervená a žlutá mrkev

Postup přípravy

Vepřová líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den líčka opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle dohněda. Líčka vyjmeme, vložíme kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), koření, bylinky a opékáme dohněda.

Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe celou noc v troubě vyhřáté na 120 °C. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu.

Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci. Rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava.

Oloupanou a očištěnou zeleninu (řapíkatý celer, červenou řepu, mrkev, petržel, fenykl) nakrájíme na stejnoměrné větší kousky. Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě.

Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou podáváme jako vydatný oběd nebo večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou

Zpět na recept