Zlepšená forma "zelné rolády". Je vhodná k nedělnímu obědu nebo ke slavnostnímu obědu.
100 g | slanina |
2 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
sůl | |
1 ks | vejce |
250 g | máslo |
2 lžíce | máslo |
100 g | šunka |
4 lžíce | smetana |
100 g | šalotka |
200 g | žampiony |
250 g | hladká mouka |
400 g | vepřová kýta |
mletý černý pepř | |
6 listů | kapusta (asi 250 g) |
Nožem rozsekáme 250 gramů másla. Mouku prosejeme do mísy, lehce ji osolíme, přidáme máslo a těsto lehce propracujeme. Postupně do něj přiléváme vodu a těsto propracujeme. Po té je necháme v chladu odpočinout.
Maso omyjeme a pořádně osušíme. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm propečeme ze všech stran dozlatova. Pak jej osolíme a necháme vychladnout. Maso potřeme vlastní šťávou. Kapustu lehce spaříme v osolené vodě, ale musí zůstat pružná. Ihned ji propláchneme studenou vodou a zabalíme do utěrky.
Šalotky očistíme a spolu s houbami a šunkou je nakrájíme na drobné kostičky. Na pávni po mase rozpustíme máslo a šalotku na něm podusíme. Přidáme houby a dusíme je bez podlévání. Hotovou směs necháme vychladit a smícháme jej se šunkou, smetanou, vejcem a ochutíme ji solí a pepřem.
Těsto vyválíme v tenčí plát. Rozložíme na něj slaninu a kapustu. Na kapustu rozložíme nádivku a položíme maso, které zabalíme do kapusty a těsta. Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a roládu na něj položíme švem dolů.
Roládu při pečení občas propíchneme vidličkou. Po upečení ji necháme asi 15 minut vychladnout, aby maso došlo a teprve potom ji rozkrojíme.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena