Vepřová kýta v paprikové směsi

Recept na pečené vepřové maso s paprikami, rajčaty a anglickou slaninou.


4.523x
90 min
3×

Postup přípravy

Oloupeme česnek a nakrájíme ho na širší plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na širší nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si pekáč nebo zapékací mísu, do které nalijeme trochu oleje.

Vepřové maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou a česnekem. Poté maso osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do zapékací mísy a poklademe čtyřmi plátky slaniny. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody, zakryjeme horním dílem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna do poloměkka.

Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Papriky omyjeme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka.

Upečené maso nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší či vařenými bramborami a upečenou zeleninou.

user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta v paprikové směsi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká