Vepřová kýta v marinádě

Vepřové plátky v pikantní marinádě podáváme s pečenými brambory a zeleninou. Jednoduchý recept.


3.0554x
25 min

Ingredience

100 mlpivo
3 lžícekečup
1 lžičkarajčatový protlak
2 ksšalotka
600 gvepřová kýta

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Šalotky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme pivem, přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, pepř a zamícháme.

Plátky vepřového masa marinádou potřeme a necháme je asi 3 hodiny odležet v lednici.

Potom maso z marinády vyjmeme, necháme trochu okapat a grilujeme asi 12 minut z každé strany. Během tepelné úpravy maso potíráme marinádou.

Vepřovou kýtu v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, ale při grilování postačí i čerstvý chléb a zelenina.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta v marinádě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena