Vaření.czReceptyVepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko

Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko

Výtečná omáčka pro slavnostní příležitost.


4.610x
120 min
2×

Ingredience

2 kscibule
0.5 kscitron
5 kuličekjalovec
20 dkgšpek
5 ksbobkový list
1 kgvepřová kýta
5 kuličekcelý černý pepř
5 kuličekcelé nové koření
2 lžičkysměs koření na divočinu
1 sklenicesterilovaná zelenina Halali

podle potřeby

cukr
sůl
povidla
1-2 kostkymasox
mletý černý pepř
tmavá jíška

Postup přípravy

Vepřovou kýtu prošpikujeme. Dáme ji do pekáče na olej, sekanou cibuli a zvěřinové koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec. Kýtu pečeme asi 3/4 hodiny. Pak maso vyjmeme spolu s kořením. Výpek dáme do hrnce a přidáme Halali, povidla a mletou směs koření na divočinu, vše rozmixujeme a dáme vařit. Omáčku dochutíme šťávou z citronu, masoxem, pepřem a solí. Podle chuti přidáme ještě povidla nebo jen osladíme. Omáčku lze zahustit tmavou jíškou. Kýtu nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky. Vaříme, dokud maso není hotové. Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor šulda666


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta s povidlovou omáčkou nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena