Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou

Marinované a kořeněné vepřové maso se smetanovou omáčkou.


4.432x
45 min
4×

Ingredience

50 mlsmetana
1 dlmasový vývar
400 gvepřová kýta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

1 lžičkamajoránka
1 ksmalá cibule
1 lžičkasušený tymián
2 dlbílé suché víno
1 lžičkamletý sušený hřebíček

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na medajlonky nebo plátky, které osolíme a opepříme.

Marináda: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření. Vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Potom vložíme nakrájené maso a necháme 24 hodin marinovat.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zvolna opečeme po obou stranách. Přilijeme marinádu a vývar. Necháme zvolna vařit asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme.

Porce vepřového masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.




Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká