Vaření.czReceptyVepřová kýta s kořeněnou omáčkou

Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou

Marinované a kořeněné vepřové maso se smetanovou omáčkou.


4.432x
45 min
4×

Ingredience

50 mlsmetana
1 dlmasový vývar
400 gvepřová kýta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

1 lžičkamajoránka
1 kscibule
1 lžičkasušený tymián
2 dlbílé suché víno
1 lžičkamletý sušený hřebíček

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na medajlonky nebo plátky, které osolíme a opepříme. Marináda: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření. Vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Potom vložíme nakrájené maso a necháme 24 hodin marinovat. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zvolna opečeme po obou stranách. Přilijeme marinádu a vývar. Necháme zvolna vařit asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme. Porce vepřového masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. Zdobíme čerstvou zeleninou a bylinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta s kořeněnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena