Vaření.czReceptyVepřová kýta s čínským zelím

Vepřová kýta s čínským zelím

Netradiční recept na vepřové přelité nakyslou omáčkou.


2.9906x
30 min

Ingredience

cukr
olej
1 ksvejce
ocet
1.5 lžičkysolamyl
0.2 lvoda
1 talířčínské zelí
vodka
2 lžícesójová omáčka
100 gvepřová kýta
cibulová nať

Postup přípravy

Maso nakrájené na kostičky promícháme se sójovou omáčkou a bílým alkoholem. Dobrá je vodka, gin nebo tequila. Listy zelí nakrájíme na šikmé plátky. Připravené maso na rozpáleném oleji za stálého míchání smažíme asi tři minuty. Do takto připravené směsi přidáme zelí a smažíme dalších šest minut. Na závěr smažení přidáme zelenou nať cibule. Připravíme si omáčku. V kastrůlku přivedeme k varu směs složenou z vody, sójové omáčky, cukru, solamylu a z octa. Když omáčka zhoustne, rychle odstavíme z ohně a přelijeme zelí s masem. Vepřovou kýtu s čínským zelím podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta s čínským zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena