Vepřová kýta s brambory

Plátky vepřové kýty zapečené společně s brambory a cibulí.


4.323x
60 min
8×

Ingredience

sůl
1 kostkalučina
2 lžíceolivový olej
1 ksvelká cibule
4 lžícezakysaná smetana
4 plátkyvepřová kýta
čerstvě mletý pepř
5-6 ksbrambory vařené ve slupce
bylinková sůl

na potření

1 lžícemajonéza

marináda

1 lžíceolivový olej
2 lžícedijonská hořčice
1 lžícesladká sójová omáčka

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které ještě rozkrojíme napůl. Plátky kýty naklepeme, malinko osolíme a na krajích nařízneme. Naložíme do marinády z oleje, hořčice a sójové omáčky. Necháme marinovat asi 2 hodiny. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladit. Podle chuti je můžeme oloupat nebo i se slupkou nakrájet na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo proužky. Rozehřejeme hlubší pánev s trochou oleje a naloženou kýtu zprudka osmahneme. Vyjmeme a na vypečený tuk vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova i s kolečky brambor. Asi po 7 - 8 minutách vmícháme kostku lučiny se zakysanou smetanou a promícháme. Ochutíme bylinkovou solí a pepřem, odstavíme. Malé mističky nebo velkou zapékací mísu vyložíme bramborovou směsí, na to poklademe plátky masa a zlehka je potřeme majonézou. Mírně podlijeme. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Vepřovou kýtu s brambory podáváme jako hlavní chod, ke kterému přidáme už jen čerstvou nakrájenou zeleninu nebo salát.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta s brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena