Vaření.czReceptyVepřová kýta rytíře Fryduše

Vepřová kýta rytíře Fryduše

Nestíháte? Rychlý oběd je tady a jo mňamka.


3.283x
30 min
3×

Ingredience

olej na smažení
4 plátkyvepřová kýta

marináda

2 stroužkyčesnek
4 lžičkyolej
1 lžičkasolamyl
0.5 lžičkymajoránka
3 lžičkykečup
0.5 lžičkymletá sladká paprika
1 lžíceworcesterová omáčka
1 lžičkamletý černý pepř
2 špetkymletá pálivá paprika

Postup přípravy

Plátky masa podle potřeby očistíme, okraje jemně nařízneme (aby se maso nekroutilo) a lehce naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se všemi přísadami na marinádu. Vše opravdu důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme zalít trochou olivového oleje. Připravené plátky masa v marinádě důkladně obalíme a naskládáme do nádoby, kterou můžeme řádně uzavřít. Nádobu s masem uložíme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den si rozpálíme pánev, přilijeme trochu oleje a maso zprudka orestujeme. Podle tloušťky masa je restujeme asi 2 - 3 minutky z každé strany. Podáváme se zeleninovým salátem a přílohou podle fantazie.
user-icon

autor Malina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová kýta rytíře Fryduše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena