Vepřová kýta po myslivecku

Vynikající kombinace chutí kari, smetany a vepřového masa.


3.5221x
30 min
3×

Postup přípravy

Nejdříve si nakrájíme maso a slaninu na tenké nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Do hrníčku si odlijeme asi 0,5 dl smetany a rozmícháme v ní solamyl.

Pánev rozpálíme na maximum. Jako první vypečeme na pánvi slaninu, přidáme maso, kari koření a restujeme. Asi po 5 minutách přilijeme smetanu a když začne vařit, vmícháme připravenou smetanu se solamylem. Směs osolíme, vsypeme pórek a krátce povaříme.

Velmi vhodnou přílohou jsou brambory z trouby.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta po myslivecku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní