Kýtu opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme troškou soli a bohatě pepřovým steakovým kořením. Dáme odležet přes noc do lednice a ještě zakapeme olejem.
Cibulku očistíme a nakrájíme na nudličky.
Rozpálíme si pánev, na kterou dáme asi lžíci oleje a okořeněnou kýtu osmahneme po obou stranách. Asi 10 minut takto opékáme,ale ne příliš naprudko. Pak kýtu zasypeme cibulkou a znovu osmahneme. Na závěr zalijeme smetanou promíchanou se lžící pikantní hořčice a pod pokličkou asi 5 - 10 minut podusíme, dokud není maso měkké. Smetany můžeme přidat i více.
Vepřovou kýtu na hořčici podáváme s vařeným bramborem nejlépe ihned po přípravě.
Pokud spěcháme, okořeněné maso nenecháváme odležet, ale opékáme ihned.