Vepřová kýta dušená na šalvěji

Jednoduchá a velmi chutná příprava vepřového masa dušeného na šalvěji. Recept pochází z italské kuchyně.


2.925x
150 min

Postup přípravy

V pekáčku na rozehřátém oleji s máslem opečeme osolenou a čerstvě mletým černým pepřem okořeněnou vepřovou kýtu. Opečeme vcelku z každé strany do zlato-hněda spolu s cibulí pokrájenou na hrubé klíny a celými stroužky česneku. Přidáme kuličky jalovce a lístky čerstvé šalvěje, podlijeme mlékem asi do poloviny masa a přivedeme do varu.

Vepřovou kýtu přikryjeme pokličkou a vložíme dusit do trouby vyhřáté na 200 °C. Dusíme doměkka asi 120 minut za občasného přelévání masa chutným výpekem. Ke konci se mléko redukuje na máslovo-mléčnou omáčku. Mléko se částečně srazí, měkké maso vybereme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout na desce.

Mezitím ponorným mixérem rozmixujeme výpek na hladkou omáčku, kterou ničím nezahušťujeme. Vepřové maso pokrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm a položíme na omáčku na talíři.

Vepřovou kýtu dušenou na šalvěji servírujeme s dušenou rýží.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kýta dušená na šalvěji

Zpět na recept