Vepřová krkovička s kokosovou omáčkou a kapií

Dušená vepřová krkovička s červenou kapií a jemně pikantní omáčkou s exotickým kořením a kokosovým mlékem. Chuťově zajímavý recept.


3.37x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Kokosové mléko promícháme se zázvorem, mletým koriandrem, krevetovou pastou, chilli pastou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a třtinovým cukrem.

Plátky vepřové krkovice (á 200 g) zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě odležet několik hodin, nejlépe však do druhého dne.

Plátky krkovice vyjmeme z marinády, osušíme a zprudka osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji do růžova. Pak maso podlijeme zbylou marinádou a malým množstvím vývaru, zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme červené kapie, které zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky.

Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky přidáme nakrájené kapie a krátce povaříme tak, aby byla paprika na skus, nikoliv rozvařená. Omáčku podle potřeby dochutíme a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem.

Dušené plátky vepřové krkovičky rozdělíme na porce a přelijeme kokosovou omáčkou s kapiemi. Vepřová krkovička s kokosovou omáčkou a kapií skvěle chutná s jasmínovou rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovička s kokosovou omáčkou a kapií

Zpět na recept