Vepřová krkovička na cibuli

Pečené vepřové maso z trouby je velmi jednoduchou záležitostí. Recept zvládne úplně každý.


4.727x
90 min
5×

Postup přípravy

Vepřovou krkovičku vcelku dáme vařit do osolené vody s pár stroužky oloupaného česneku (stačí 3 - 4). Vaříme do poloměkka.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky nebo kolečka, zbytek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky, pár jich i prolisujeme.

Uvařenou vepřovou krkovičku dáme do pekáčku i s trochou vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby, až je maso měkké a na pohled upečené. Pečeme zhruba 45 minut, ale záleží na typu trouby.

Vepřovou krkovičku na cibuli nakrájíme po upečení na plátky a podáváme s bramborem. Chutná ale i studená s chlebem a hořčicí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovička na cibuli

Zpět na recept