Vaření.czReceptyVepřová krkovička na cibuli

Vepřová krkovička na cibuli

Pečené vepřové maso z trouby je velmi jednoduchou záležitostí. Recept zvládne úplně každý.


4.727x
90 min
5×

Ingredience

1 paličkačesnek
2-3 kscibule
1 kgvepřová krkovička

podle chuti

sůl
grilovací koření

Postup přípravy

Vepřovou krkovičku vcelku dáme vařit do osolené vody s pár stroužky oloupaného česneku (stačí 3 - 4). Vaříme do poloměkka. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na měsíčky nebo kolečka, zbytek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky, pár jich i prolisujeme. Uvařenou vepřovou krkovičku dáme do pekáčku i s trochou vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby, až je maso měkké a na pohled upečené. Pečeme zhruba 45 minut, ale záleží na typu trouby. Vepřovou krkovičku na cibuli nakrájíme po upečení na plátky a podáváme s bramborem. Chutná ale i studená s chlebem a hořčicí.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová krkovička na cibuli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena