Vepřová krkovice ve švestkové omáčce

Nebojte se používat ovoce při úpravách masa a vyzkoušejte tento recept.


3.186x
30 min
2×

Postup přípravy

Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce rozklepeme, posypeme kořením na steak, potřeme švestkovou omáčkou, trochu pokapeme olivovým olejem a necháme v míse uležet.

V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Maso mírně osolíme a podsypeme kousky jablek. Pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít vývarem.

Vepřovou krkovičku ve švestkové omáčce podáváme spolu s jablkovou omáčkou a s různě upravenými bramborami nebo s rýží.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice ve švestkové omáčce

Zpět na recept