Vepřová krkovice ve švestkové omáčce

Nebojte se používat ovoce při úpravách masa a vyzkoušejte tento recept.


3.186x
30 min
2×

Postup přípravy

Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce rozklepeme, posypeme kořením na steak, potřeme švestkovou omáčkou, trochu pokapeme olivovým olejem a necháme v míse uležet.

V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Maso mírně osolíme a podsypeme kousky jablek. Pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít vývarem.

Vepřovou krkovičku ve švestkové omáčce podáváme spolu s jablkovou omáčkou a s různě upravenými bramborami nebo s rýží.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice ve švestkové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.