Kdo by neměl rád tradiční českou kuchyni? Co třeba vepřová krkovice se špenátem? Tento recept vás rozhodně nezklame.
Hodnocení
4.5
/ 5 (256x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
26x
Ingredience
Ostatní
Česnek8 stroužků
Sůl
Kmín1 lžička
Tuk na pečení100 g
Vepřová krkovice6 plátků
Příloha
Česnek2 stroužky
Sůl
Mléko1 dl
Špenát1 balíček
Hladká mouka 1 lžíce
Mletý černý pepř
Bramborové těsto v prášku1 balíček
Postup přípravy
Pekáč vymažeme tukem. Do pekáče vložíme plátky krkovice. Osolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna do změknutí asi 1h. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.
Špenát nerozmrazujeme. Necháme na mírném ohni, za stálého míchání, rozpustit v hrnci.
Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí.
V mléce rozkvedláme mouku a vajíčko, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit.
Těsto na špalíčky připravíme jednoduše podle návodu na sáčku. Vypracované těsto necháme uležet 5 min, rozdělíme ho na 4 válečky, ze kterých nakrájíme špalíky.
Špalíčky vaříme ve vroucí a osolené vodě 5 minut. Hotové špalíčky a špenát podáváme s masem a poléváme výpekem z krkovice. Výpek můžeme ještě vylepšit cibulkou, osmaženou dozlatova na másle.