Vaření.czReceptyVepřová krkovice s kmínovou omáčkou

Vepřová krkovice s kmínovou omáčkou

Velmi jednoduchý recept na dobrou omáčku s krkovicí.


4.517x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 lžícesádlo
1 kgvepřová krkovice
1 balíčekkoření Vepřová pečeně

podle chuti

vývar
drcený kmín

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky, vetřeme kořenící sůl Vepřová pečeně a necháme uležet. Nepřidáváme žádné jiné koření ani olej. Neuškodí si krkovici naložit předešlý den a vložit do lednice. Rozpustíme trochu sádla, přisypeme drcený kmín a jemně nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme plátky krkovice a lehce orestujeme. Poté podlijeme vývarem (můžeme i rozpuštěnou kostkou bujonu) a zvolna dusíme. Je-li maso dostatečně měkké. Já nechávám maso tak dlouho, až se rozpustí tučné části, aby mi maso děti nedloubaly a nepitvaly. Vyndáme maso ze základu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme alespoň 7 minut a maso vložíme zpět prohřát. Omáčku by nemělo být potřeba již dosolovat, dochutit můžeme špetkou mletého pepře podle chuti. Vepřovou krkovici s kmínovou omáčkou podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme podávat s chutným houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Forever

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová krkovice s kmínovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena