Plátky vepřové kotlety zlehka naklepeme, pokapeme olivovým olejem, worcesterovou omáčkou, posolíme a opepříme. Necháme v chladu uležet.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očištěné a omyté žampiony nakrájíme na slabé plátky. Cibuli zpěníme na malém množství másla, přidáme žampiony a chvíli smažíme, dokud houby nezměknou. Jednu třetinu žampionů odebereme a později použijeme pod maso.
Do zbylé žampiónové směsi rozklepneme 1 vejce, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.
Na rozehřátém oleji z obou stran zprudka usmažíme plátky masa. Smažíme doměkka a dozlatova asi 10 minut.
Dno zapékací mísy vymažeme máslem, posypeme směsí žampionů bez vajíčka a zarovnáme osmaženými plátky masa. Zalijeme smetanou.
Na každý plátek šunky položíme plátek sýru a doprostřed plátku navrstvíme lžíci žampiónové směsi s vajíčkem. Rohy šunkového plátku dáme přes sebe, směrem ke středu, jako do uzlíčku a uprostřed sepneme párátkem. Můžeme postupovat i obráceně. Nejdříve položíme plátek sýru, pak šunku a žampiónovou směs. Na každý plátek masa, který již máme v zapékací míse, připíchneme takto připravený naplněný uzlíček.
Zapékací mísu dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut při 150 °C, dokud šunka a sýr nezrůžoví.
Vepřovou kotletu se žampiony podáváme s rýží nebo hranolky, zdobíme zeleninou.