Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Amatérský, ale velmi dobrý oběd z vepřového masa, smetany a voňavých žampionů.


4.560x
35 min
11×

Postup přípravy

Očištěné žampiony nakrájíme na slabé plátky.

Umyté maso osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na trošce olivového oleje (jen na rychlo) z obou stran, podlijeme bílým vínem a necháme vyprchat. Opečené maso odendáme na kuchyňskou utěrku a udržujeme v teple.

Ve stejné pánvi zpěníme máslo a přidáme žampiony. Žampiony dusíme do změknutí, vybereme je, osolíme a opepříme a taktéž je udržujeme v teple

Do základu poprášíme hladkou mouku, přidáme vývar a smetanu. Dobře promícháme, ať nejsou hrudky, a vaříme do krému. Dle naší potřeby můžeme přidat ještě trochu vývaru. Do smetanové omáčky vložíme opečené kotlety, uvařené žampiony a krátce společně prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem podle naší chuti. Kotletu připravíme na talíř se žampiony a polijeme smetanou.

Vepřová kotleta se žampiony na smetaně se podává teplá, posypaná čerstvě nasekanou petrželkou a jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta se žampiony na smetaně

Zpět na recept