Vaření.czReceptyVepřová kotleta na zelenině

Vepřová kotleta na zelenině

Recept na chuťově výbornou vepřovou kotletu. Rychlý oběd, klidně i sváteční.


4.637x
25 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
rozmarýn
0.5 kspórek
2 lžíceolivový olej
0.5 kszelená paprika
0.5 ksžlutá paprika
3 lžícesterilovaný hrášek
drcený barevný pepř
sušený česnek
2 plátkyvepřová kotleta bez kosti
1 kelímeksmetana ke šlehání 31%

Postup přípravy

Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Po obou stranách do masa zatlačíme trochu soli a čerstvě nadrceného barevného pepře. Poklademe plátky nakrájeného a oloupaného česneku, zakapeme olivovým olejem a necháme marinovat přes noc v lednici. Papriky očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky (lépe hrubší), hrášek scedíme a pórek nakrájíme na kolečka. Maso před restováním na okrajích nařízneme, aby se nám nescvrklo. Prudce plátky masa i s česnekem osmahneme, oleje trochu přidáme (bude stačit lžíce). Kotlety by měly být zlatavé. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vsypeme papriku a pórek a do křupava za stálého míchání osmahneme. Okořeníme opět pepřem, posolíme a přidáme scezený hrášek. Vrátíme zpět vepřové plátky, zalijeme smetanou, posypeme sušeným česnekem a asi 10 minut necháme probublávat na mírném ohni. Odstavíme a naposled vmícháme pár špetek rozmarýnu. Vepřovou kotletu na zelenině podáváme ihned po přípravě třeba s bramborovou kaší, vařenými brambory, rýží apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena