Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Po obou stranách do masa zatlačíme trochu soli a čerstvě nadrceného barevného pepře. Poklademe plátky nakrájeného a oloupaného česneku, zakapeme olivovým olejem a necháme marinovat přes noc v lednici.
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky (lépe hrubší), hrášek scedíme a pórek nakrájíme na kolečka.
Maso před restováním na okrajích nařízneme, aby se nám nescvrklo. Prudce plátky masa i s česnekem osmahneme, oleje trochu přidáme (bude stačit lžíce). Kotlety by měly být zlatavé. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku vsypeme papriku a pórek a do křupava za stálého míchání osmahneme. Okořeníme opět pepřem, posolíme a přidáme scezený hrášek. Vrátíme zpět vepřové plátky, zalijeme smetanou, posypeme sušeným česnekem a asi 10 minut necháme probublávat na mírném ohni. Odstavíme a naposled vmícháme pár špetek rozmarýnu.
Vepřovou kotletu na zelenině podáváme ihned po přípravě třeba s bramborovou kaší, vařenými brambory, rýží apod.