Vepřová játra na slanině se zeleninovou rýží

Recept na chutná vepřová játra na slanině s výbornou zeleninovou přílohou.


1.950x
60 min

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kousky a potom slaninu rozškvaříme.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dotmava, přidáme játrové nudličky a zarestujeme. Přidáme kmín, pepř, sůl a podlijeme vodou. Dusíme doměkka pod poklicí. Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme trochou vody, přidáme půl kostky masoxu, zavaříme a zahustíme hladkou moukou. Necháme řádně provařit, dochutíme solí, pepřem a propasírujeme přes cedník. Na propasírovanou šťávu nalijeme rozškvařenou slaninu a játrové nudličky. Vše necháme projít varem.

Na zeleninovou rýži budeme potřebovat 1 hrnek dlouhozrnné rýže,1,5 hrnku vody a 10 dkg mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Necháme zavařit 1,5 hrnku vody, vsypeme 1 hrnek omyté rýže a mraženou zeleninu. Necháme zavařit a vložíme do rozehřáté trouby a dusíme 20 minut při 180 °C. Udušenou rýži tvarujeme do kopečků a přidáme játrové nudličky se slaninou a šťávou.

Vepřová játra na slanině se zeleninovou rýží podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra na slanině se zeleninovou rýží

Zpět na recept