Vepřová játra na grilu

Vyzkoušejte grilovaná vepřová játra se slaninou a cibulí.


5.03x
35 min

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme, odblaníme a zbavíme tužších částí. Poté je nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a ochutíme pepřem. Máslo utřeme se solí, prolisovaným česnekem a čerstvým tymiánem dohladka a necháme v chladu ztuhnout. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a potřeme olejem.

Gril roztopíme, rošt potřeme olejem a poklademe plátky jater. Pečeme z každé strany asi 2 - 3 minuty a pak je přendáme na alobal. Játra osolíme, přidáme ochucené máslo a pevně zabalíme. Alobalový balíček uložíme na okraj grilu a necháme asi 5 minut odpočinout. Mezitím ogrilujeme plátky slaniny a cibulku dozlatova.

Grilovaná vepřová játra rozdělíme na porce, obložíme slaninou a cibulkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, pečivo a oblíbené dipy.

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra na grilu

Zpět na recept