Vepřová játra na grilu

Vyzkoušejte grilovaná vepřová játra se slaninou a cibulí.


5.03x
35 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžícemáslo
1 kscibule
500 gvepřová játra
2 větvičkyčerstvý tymián
100 ganglická slanina (plátky)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme, odblaníme a zbavíme tužších částí. Poté je nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a ochutíme pepřem. Máslo utřeme se solí, prolisovaným česnekem a čerstvým tymiánem dohladka a necháme v chladu ztuhnout. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a potřeme olejem. Gril roztopíme, rošt potřeme olejem a poklademe plátky jater. Pečeme z každé strany asi 2 - 3 minuty a pak je přendáme na alobal. Játra osolíme, přidáme ochucené máslo a pevně zabalíme. Alobalový balíček uložíme na okraj grilu a necháme asi 5 minut odpočinout. Mezitím ogrilujeme plátky slaniny a cibulku dozlatova. Grilovaná vepřová játra rozdělíme na porce, obložíme slaninou a cibulkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, pečivo a oblíbené dipy.

Rady a tipy pro správné grilování

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová játra na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena