Vepřový bok očistíme a nakrájíme na tenké plátky a jemně je rozklepeme, abychom je nepotrhali. Ořez z boku osolíme, upečeme do měkka (180 °C, 40 minut) a po té najemno umeleme.
Dále umeleme játra a sádlo. Slaninu a šunku nakrájíme na drobné kostičky. Housku nakrájíme na kostičky (klidně den předem) a navlhčíme ji mlékem.
Vše pomalu promícháme. Přidáme žloutky, brandy a dle chuti koření.
Plátky naklepaného a osoleného boku vkládáme těsně vedle sebe do sádlem vymazané litinové nebo keramické formy. Na maso vložíme zamíchanou masovou směs, řádně jí sklepneme a přiklopíme zbylými plátky boku a pod pokličkou či alobalem pomalu vaříme ve vodní lázni asi 90 minut. Hotovou galantinu vychladíme, vyklopíme z formy a krájíme asi na 1 cm silné plátky.
Vepřovou galantinu podáváme s brusinkovou omáčkou a pečivem.